Zij gaan met jouw stem voor onze Vlaamse welvaart!

Op 23 mei 2024

Nog enkele weken te gaan voor we allen naar de stembus trekken. Daarom zetten we onze mandatarissen en dus jullie kandidaten voor de federale en Vlaamse lijsten nog eens op een rijtje: 

Michael Freilich - 5de plaats Federaal Parlement
Michael Freilich (5de plaats op de Antwerpse Kamerlijst) 44 jaar. Als gewezen onderzoeksjournalist en kamerlid zet hij zich vandaag nog steeds in om verspilling en onfrisse overheidspraktijken naar boven te spitten. Dat bewees hij met succes in de dossiers van de Avrox mondmaskers en het gesjoemel bij Bpost. Michael is onze specialist in de commissies voor cyberveiligheid, technologie, telecom en banken.
 

Laura Delmas - 8ste plaats Federaal Parlement 
Laura, districtsraadslid en ondervoorzitter van de fractie, is een gepassioneerde liefhebber van kunst en cultuur. Ze volgt nauwgezet de lokale dossiers die met deze thema’s te maken hebben. Maar dat is niet alles. Laura hecht ook veel belang aan een veilige en bruisende stad waar elke burger zichzelf kan zijn. Als jonge moeder en leerkracht is ze sterk begaan met de toekomst van onze jeugd. Ik besef dat we voor de volgende generaties een solide basis moeten leggen, waarbij het op orde brengen van de financiën en het hervormen van de sociale zekerheid cruciaal zijn. Verder wil ik met mijn frisse blik de huidige status quo in het parlement uitdagen en op een andere manier aan politiek doen. Naast politiek geniet ik van acteren, uiteten en plezier maken. Kortom, een veelzijdige persoonlijkheid die zich met hart en ziel inzet voor een betere toekomst.

Peter De Roover - Lijstduwer, 24ste plaats Federaal Parlement
61 jaar oud, de ervaren voorzitter van de federale N-VA-fractie waar hij de afgelopen jaren de Vivaldi-regering het vuur aan de schenen legde. Was 30 jaar leerkracht in de Seefhoek en Deurne. Oud-voorzitter VVB. ‘Waar mensen samenwerken moet de overheid niet betuttelen”, aldus Peter De Roover
Favoriete plek: “Begijnhof - rustpunt op één stap van het bruisende stadsleven”


Annick De Ridder - 2de plaats Vlaams Parlement
Van Antwerpen de meest leefbare stad van Vlaanderen maken waarin burgers en bedrijven worden aangemoedigd om te investeren en bij te bouwen en waarbij veel toegankelijk groen wordt bijgecreërd. Bovendien onze wereldhaven als economische motor van Vlaanderen duurzaam laten groeien. Inderdaad, Niet alleen als schepen van de mooiste stad ter wereld, maar ook als Vlaams parlementslid knokt Annick dag in dag uit voor Vlaamse welvaart. En in de vrije uurtjes kan je haar tegenkomen als loopster, fossieljaagster en die-hard Antwerpfan.


Paul Cordy - 13de plaats Vlaams Parlement 
De huidige districtsburgemeester Paul Cordy heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een degelijk en bekwaam bestuurder die ook zeer toegankelijk is voor de burger en oog heeft voor de belangen van de inwoners van het district. Hij zorgde daarbij ook steeds voor een goede verstandhouding en samenwerking met de coalitiepartners. Districtsburgemeester en lijsttrekker Paul Cordy: “Met heel veel enthousiasme heb ik de afgelopen jaren het district bestuurd, en dat vuur is nog lang niet gedoofd. Het werk is nog niet af en de ambitie om een hele reeks projecten op te starten en tot een goed einde te brengen is groot.”


Luk Lemmens - 32ste plaats Vlaams Parlement 
Op weg naar een betere toekomst: investeer nog meer in fietsostrades en technisch onderwijs! Samen bouwen we aan een samenleving waarin zowel onze fietspaden als onze kennis snelwegen zijn naar succes.


Els Van Doesburg - Lijstduwer, 33ste Vlaams Parlement
Als schepen heeft Els de voorbije jaren bestuurd met een warm hart en een helder hoofd. Die frisse wind kan ook het Vlaams Parlement goed gebruiken. Als het gaat over welzijn bijvoorbeeld, daar dringen zich structurele hervormingen op om onze zorg kwalitatief en betaalbaar te houden.

 

Stijn De Rooster - 4de opvolger Vlaams Parlement
(
34, woont en werkt in het prachtige Antwerpen).
Sinds 7 jaar adviseur op het kabinet van burgemeester Bart De Wever, en ondervoorzitter van één van de grootste N-VA-afdelingen van het land: N-VA district Antwerpen! Meer zuurstof geven aan al wie werkt en onderneemt, jonge mensen die een woning willen kopen en ouders die rekenen op kwalitatieve kinderopvang … dat is voor mij dé inzet van deze verkiezingen. Naast het politieke engagement ben ik een levensgenieter die graag zelf kookt, verre en minder verre reizen maakt en de toffe plekken van de stad opzoekt: om een terrasje te doen, een museum te bezoeken of te gaan lopen. Tussen alle favoriete plekken in Antwerpen is het Conscienceplein wellicht dé favoriet van de favorieten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is