Wijkbezoek Markgrave: volksvertegenwoordiger Manuela Van Werde in de kijker

Op 19 februari 2024, over deze onderwerpen: District Antwerpen, Wijkbezoek: De N-VA in uw buurt

Kom naar het N-VA wijkbezoek op zaterdag 2 maart in Markgrave, en stel al je vragen aan Vlaams volksvertegenwoordiger Manuela Van Werde:

"Als student woonde ik in een Antwerpse straat, daarna op een lei, een korte tussenstop aan een vest en momenteel op een laan…  

Ik heb 20 jaar op de Elisabethlei gewoond, met een tuin die aan het Harmoniepark grensde.. Na een korte tussenstop van 1 jaar op de Tabakvest ben ik terug naar mijn ‘oude’ buurt verhuisd en woon sinds 2008 in het eerste gedeelte van de Jan Van Rijswijcklaan, net om de hoek van de Elisabethlei. Eigenlijk ben ik dus min of meer in dezelfde buurt blijven wonen. Wat ik fijn vind aan deze plek ? Eerst en vooral de verschillende parken in de buurt: Domein Hertoghe, het Koning Albertpark, het Harmoniepark en Hof van Leysen.

Ik ben als kind opgegroeid in een heel groene omgeving en voor mij is een stad zonder groen onleefbaar. Als liefhebber van onroerend erfgoed vind ik het Leikwartier ongelofelijk charmant. Veel mensen hebben de mond vol van de Cogels Osylei en omliggende straten - terecht natuurlijk - maar het Leikwartier is veel ouder. Het is echt een unieke wijk met prachtige gebouwen en een heel interessante geschiedenis. ( zie Facebookgroep  ‘De Lei’)

Nog pluspunten: meerdere supermarkten, bakkers, kappers, bloemisten en restaurants op loopafstand. En qua bereikbaarheid: tram- en buslijnen voor mijn deur en  verschillende uitvalswegen in de directe omgeving. Mijn favoriete plekjes: mijn dakterras dat zicht geeft tot in de haven, en op twee stappen van mijn deur: Italiaans restaurant A Tavola in de Lange Lozanastraat. Gezellig ingericht en Gennaro kookt voortreffelijk, alleen jammer dat steeds meer mensen dat beginnen te ontdekken.

Wat ik nog zou willen zien gebeuren?  Als gemeenteraadslid en als volksvertegenwoordiger vr onroerend erfgoed zou ik dolgraag willen dat een aantal straten in het Leikwartier beschermd zou worden als stadsgezicht.

Laten we ajb koesteren wat er nog overblijft van die sfeervolle, unieke wijk die de geschiedenis van onze stad heeft verrijkt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is