Cognitief sterk functionerende Antwerpse leerlingen krijgen steun van Weyts

Op 22 november 2022, over deze onderwerpen: District Antwerpen, 2. Onderwijs

Hoogbegaafde leerlingen zijn nog vaak een vergeten doelgroep. Maar ook voor hen moet het onderwijs voldoende uitdagend zijn. Ze missen vaak ondersteuning of aangepaste begeleiding waardoor ze onderpresteren of zich zeer ongelukkig voelen.

Onderwijsminister Ben Weyts maakt extra geld vrij om scholen extra te ondersteunen in de begeleiding van hoogbegaafde leerlingen.

Sinds vorig schooljaar bouwen 12 Vlaamse voorbeeldscholen aan lerende netwerken rond onderwijs aan cognitief sterk functionerende leerlingen. Via deze netwerken stimuleren ze de uitwisseling van kennis en expertise met en tussen de deelnemende scholen. Doel is om zoveel mogelijk Vlaamse scholen (verder) op weg te helpen bij het uitbouwen van een kwaliteitsvol onderwijsaanbod en een goede ondersteuning van cognitief sterk functionerende leerlingen op school. De ondersteuning die ze hiervoor kregen wordt verlengd voor het projectjaar 2022-2023.

Voor district Antwerpen gaat het over volgende project met GO! Koninklijk Lyceum Antwerpen voor een investering van 39.552 euro.


Ben Weyts, viceminister-president bevoegd voor Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is