Vernieuwd skatepark Park Spoor Noord ingehuldigd met urban feest

Op 12 september 2023, over deze onderwerpen: District Antwerpen

Het skatepark in Park Spoor Noord kreeg een uitgebreide opfrisbeurt. De indrukwekkende skatebowl werd in juni al grondig aangepakt. Daarna kreeg het aanpalende streetpark tal van nieuwe toestellen zoals quarterpipes en flat rails. Op zaterdag 2 september werd het vernieuwde skatepark officieel ingehuldigd met een urban skatefeest voor de hele buurt. 

Charlie Van Leuffel (districtsschepen bevoegd voor sport): ‘Het skatepark aan Park Spoor Noord wordt het hele jaar door intensief gebruikt en was bijgevolg aan een opknapbeurt toe. Met de gerenoveerde skatebowl en de nieuwe skatetoestellen zorgen we opnieuw voor een volwaardig skatepark. Het einde van de renovatiewerken vierden we tijdens het openingsfeest met een mix van gratis initiaties en spectaculaire demonstraties van Skateboard Academy vzw. Hopelijk krijgen zo nog meer Antwerpenaars de skatemicrobe te pakken. Het skatepark is er alvast klaar voor!”

Gladdere skatebowl en nieuw streetpark

De skatebowl ligt er al sinds 2008 en was dus aan vernieuwing toe. In juni 2023 werden de uitgebreide werken afgerond. Een gladdere en opgefriste bowl laat skaters opnieuw vlot skaten. 

Begin augustus werden de werken aan het streetpark opgestart. Skaters en steppers van alle leeftijden en alle niveaus kunnen zich vanaf nu uitleven in een streetpark met nieuwe toestellen.

 De officiële opening van het skatepark vond plaats tijdens Straatgenoten, een groots urban festival in en rond sporthal SPRK. Naast het vernieuwde skatepark konden alle skaters en parkbezoekers zo ook genieten van 3X3 basketbal, een sneakermarket, freerunning met de World Chase Tag, break-demo’s, circusacts en dj's.

Charlie Van Leuffel - districtschepen bevoegd voor sport, innovatie, communicatie en evenementen & feestelijkheden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is