Plannen voor nieuwe Schuttershofstraat krijgen vorm

Op 18 oktober 2023, over deze onderwerpen: District Antwerpen, Openbaar domein

Wat zou Antwerpen zijn zonder zijn winkelstraten?

Lang niet zo aantrekkelijk als vandaag natuurlijk. Niettemin merken we dat net als in andere steden het niet altijd even eenvoudig is om winkels in de stad te houden. Belangrijk daarbij is dat de stad voor een aantrekkelijke omgeving zorgt. De afgelopen jaren hebben we dat met succes gedaan in de Steenhouwersvest en de Lange Koepoortstraat. Na een heraanleg zag je dat er terug meer winkels en meer bezoekers in de straat kwamen.

We willen nu hetzelfde doen met de Schuttershofstraat. Net zoals de andere twee straten krijgt ze een gelijkgrondse aanleg, waarbij de ruimte voor de voetgangers zich uitstrekt van gevel tot gevel. Ze zullen daarvoor alle plaats krijgen, want de Schuttershofstraat zal in de toekomst een deel worden van het autovrijgebied rond de Wapper en rond de Bourlaschouwburg. Er komen ook groenvakken die speciaal voor de straat ontworpen banken krijgen. Dat eigen karakter gaan we nog te versterken: we deden een beroep op de bekende kunstenaar en voormalig modeontwerper Maarten Margiela om een kunstwerk voor de straat maken. 

De Schuttershofstraat wordt daarmee in de toekomst nog meer wat het in het verleden was: hét paradepaardje van onze winkelstraten.

Districtsburgemeester Paul Cordy, bevoegd voor publiek domein & mobiliteit, burgerlijke stand 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is