Pin van genoveerd Harmoniegebouw als geschenk voor huwelijksjubilarissen

Op 13 oktober 2021, over deze onderwerpen: District Antwerpen

Huwelijksjubilarissen krijgen sinds enige tijd een extraatje van het district Antwerpen: een fraaie pin die het pas gerenoveerde en geopende Harmoniegebouw afbeeldt. “Zo kunnen we dat gebouw nog verder uitdragen als symbool van ons district”, zegt schepen van Evenementen Charlie Van Leuffel (N-VA).

De pin kwam er op voorzet van N-VA-districtsraadslid Bart Steyaert. Hij werd geïnspireerd door de halfjaarlijkse viering van koppels die 50, 60, 65, 70 of 75 jaar getrouwd zijn. Zij kregen wel een ornament om in huis te plaatsen, maar het leek Bart Steyaert leuk dat zij iets “draagbaar” zouden hebben om aan anderen te tonen.

Charlie Van Leuffel vond het een origineel idee en wilde het zelfs uitbreiden. Net als de A-pin van de stad is er een teken ontworpen dat herkenbaar is voor het district. De keuze viel op het ontwerp van het gerenoveerde Harmoniegebouw. Naast de jubilarissen willen we de pin nu ook schenken aan onze raadsleden en vrijwilligers, maar ook aan bepaalde inwoners die het als ereteken krijgen. Veel mensen reageren enthousiast.

Lokaal burgemeester Paul Cordy (N-VA) is er eveneens heel blij mee. “Dankzij het nieuwe districtshuis - en stadsloket - hebben we als district nu een gezicht gekregen. Het Harmoniegebouw is zo’n beetje ons ‘Witte Huis’. Daar zijn we fier op. Of we de pin ook voor het grote publiek beschikbaar willen maken, zullen we met de fabrikant bekijken.”

Dit bericht werd origineel gepost op de website van Het Laatste nieuws https://www.hln.be/antwerpen/cadeautje-van-district-aan-huwelijksjubilarissen-pin-beeldt-gerenoveerd-harmoniegebouw-uit~a06264c1/

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is