GO! Koninklijk Lyceum in Antwerpen opent de deuren

Op 8 december 2021, over deze onderwerpen: District Antwerpen
GO! Koninklijk Lyceum in Antwerpen opent de deuren

GO! Koninklijk Lyceum in Antwerpen opent de deuren

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert € 200.000 in GO! Koninklijk Lyceum zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en willen dat zoveel mogelijk mensen uit Antwerpen kunnen genieten van die investeringen”, zegt Weyts. “Veel lokale verenigingen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren”.

Er zijn in Antwerpen best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken. Zo gaat er ook € 200.000 naar GO! Koninklijk Lyceum in Antwerpen voor het vernieuwen van de kleedkamers in de sporthal en het gedeeld gebruik met MAGO!, en naar het deeltijds kunstonderwijs in de richtingen muziek, woord & dans en dit voor kinderen, jongeren en volwassenen.

“Antwerpen telt veel meer schoolgaande kinderen dan andere gemeenten, maar de hoge vastgoedprijzen en beperkte ruimte maken dat uitbreiden voor scholen in onze dichtbevolkte wijken een hels karwei is. We zijn blij dat twee van onze topscholen nu steun krijgen om uit te breiden.” - Paul Cordy, districtsburgemeester. 

Minister Weyts voorziet in totaal meer dan  € 6,5 miljoen om de infrastructuur van 55 scholen aan te passen. Elk project is gericht op een betere toegankelijkheid en meer gebruiksvriendelijkheid of een aanpassing van de buitenruimtes. Volgend jaar komt er een nieuwe oproep, zodat nog meer scholen een project kunnen indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is