Fotomozaïek Spoor Noord in nieuw districtshuis

Op 24 maart 2016

Het districtsbestuur heeft de stad voorgesteld een nieuwe print van de fotomozaïek in Park Spoor Noord te maken. Die moet in de lokettenzaal van het nieuwe districtshuis in het Harmoniegebouw komen.
Dat heeft districtsvoorzitter Paul Cordy (N-VA) in de districtsraad geantwoord op een interpellatie van Nadine Peeters (PVDA+). Onder haar impuls adviseerde de raad in maart van vorig jaar unaniem dat de verwaarloosde fotomozaïek, ter herinnering aan Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011, zou worden behouden en hersteld. “Uit het antwoord van het college van burgemeester en schepenen bleek dat een herstelling van de oorspronkelijke fotoplaat geen optie was”, aldus Peeters.
Volgens Cordy is de mozaïek, waarvoor ongeveer 3.500 Antwerpenaren een kind- of jeugdfoto bezorgden, structureel beschadigd en zou herstel geen garantie bieden op een goede bewaring. Omdat ze in open lucht ligt, is er sowieso kans op verkleuring. Over de nieuwe print is Cordy optimistisch. “De mozaïek is geen districtsbevoegdheid, maar ik heb de indruk dat de stad op onze vraag wil ingaan.”

GvA, 24/03/2016

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is