Feestweekend Luchtbal op 4 en 5 juni

Op 1 juni 2016

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni viert de wijk Luchtbal feest met verschillende activiteiten. Kunst, sport, street-art…komen onder andere aan bod.

Buurtbewoners kunnen het feestweekend beginnen met een gratis ontbijt op 4 juni. Om zich hiervoor in te schrijven, kregen de bewoners eerder al een bon in hun brievenbus. Wie wil weten wat er allemaal leeft in de wijk Luchtbal, moet op zaterdag zeker een bezoekje brengen aan de infomarkt in het Tampicopark. Daar kunnen geïnteresseerden ook een pompoenplantje afhalen dat ze op 15 juni gezamenlijk kunnen planten. Ook op zaterdag is er een ‘reuze rommelmarkt’ in de Canadalaan en een workshop ‘stencil art’ in het Tampicopark. Daarnaast zijn er ook sportdemonstraties, een kunstmarkt ‘Ballon des Arts’ en een ontmoetingsdag en zet dienstencentrum Santiago zijn deuren open. Cultureel ontmoetingscentrum Luchtbal zorgt voor livemuziek en verrassende acts.

Op zondag opent de stad een erkende street-artzone aan het station Luchtbal en zijn daar twee workshops, eentje over ‘stencil art’ en een graffiti-workshop. Inschrijven is verplicht en kan nog online. In de Canadalaan zet de Onze-Lieve-Vrouw-Boodschapkerk zondag haar deuren open voor nieuwsgierigen. Zij kunnen van 10 tot 17 uur een kijkje nemen in het meest indrukwekkende gebouw van Luchtbal.

Klik hier voor meer info en het volledige programma.

                                                                                                          
Verantwoordelijk districtsschepen: Cordula Van Winkel, districtsschepen voor feestelijkheden

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is