Feesten in het stadspark: district viert 11 juli met inwoners

Op 6 juli 2016

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli nodigt het district Antwerpen zijn bewoners uit om samen de Vlaamse feestdag te vieren. Plaats van afspraak is het Stadspark, waar iedereen kan genieten van een gratis festival in een sfeervolle groene omgeving.

 

Zaterdag

Op zaterdag 9 juli kan iedereen komen dansen in het Stadspark. Vanaf 15 uur zorgen verschillende dj’s voor vrolijke deuntjes. Van Discobaar A Moeder tot Louis Katorz over Guy Ohm: samen met nog enkele andere dj’s staan ze garant voor een grootse openluchtparty.

 

Zondag

Ook op zondag 10 juli wordt er gefeest in het Stadspark. Gert Vanlerberghe (dichter, schrijver en performer) praat de middag aan elkaar. Naast muziekoptredens van Glenn Claes (The Voice van Vlaanderen), Jan Leyers en Yevgueni zijn er nog andere activiteiten. Zo kunnen de kleinste bezoekers zich uitleven in de kidszone. Tussen 15.30 en 18 uur kan iedereen genieten van poëzie tijdens de Poëzie in het Park. Op vier plaatsen in het Stadspark staan telkens twee dichters die elk enkele gedichten voordragen.

 

Om 16.30 uur zet het district zijn meest verdienstelijke vrijwilliger in de bloemetjes. En na die uitreiking krijgen vier Antwerpse gezinnen een gratis cultuurpas overhandigd. Daarmee kunnen ze een jaar lang gratis genieten van cultuur in het district. Ze winnen deze cultuurpas omdat ze afgelopen voorjaar deelnamen aan een wedstrijd tijdens de onthaalavond voor nieuwe inwoners.

 

Dansen en Feesten in het Stadspark is een initiatief van het district Antwerpen met de steun van Vlaanderen Feest!.

 

Praktisch:

Dansen en Feesten in het Stadspark

zaterdag 9 van 15 tot 24 uur en zondag 10 juli van 15 tot 21.30 uur

Stadspark, Rubenslei, Antwerpen

gratis toegang

faciliteiten voor personen met een handicap, zoals aangepast sanitair en voorbehouden plaatsen

makkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of het openbaar vervoer

tijdelijke fietsstalling op de hoek Rubenslei - Van Eycklei

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is