Extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs in Antwerpen

Op 27 juni 2022, over deze onderwerpen: District Antwerpen, 2. Onderwijs

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 10.293.601 in Antwerpen. Met dit geld kunnen scholen in Antwerpen 344 extra plaatsen creëren.  In totaal wordt er € 45 miljoen geïnvesteerd voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs, en dat is € 20 miljoen méér dan aanvankelijk voorzien. “Dit gaat over onderwijskwaliteit voor de meest kwetsbare kinderen”, zegt Weyts.

Er zijn deze regeerperiode al ongeveer 5.000 structurele extra plaatsen gerealiseerd voor het buitengewoon onderwijs. Dit is ongezien, maar de vraag naar plaatsen in het buitengewoon onderwijs blijft toenemen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft voor het eerst alle noden volledig in kaart gebracht met een capaciteitsmonitor specifiek voor het buitengewoon onderwijs. Er werd voor het eerst ook een capaciteitsbudget specifiek voor het buitengewoon onderwijs vrijgemaakt.

Weyts voorzag hiervoor aanvankelijk een budget van € 25 miljoen, en dat wordt nu opgetrokken tot € 45 miljoen. Concreet gaat er € 35 miljoen naar 20 projecten die vanaf volgend jaar samen meer dan 1.000 structurele extra plaatsen realiseren in het buitengewoon basisonderwijs en buitengewoon secundair onderwijs. Daarnaast is er ook € 5 miljoen om op korte termijn – tegen september - extra plaatsen te creëren, door bijvoorbeeld tijdelijk extra lokalen te huren. Er is nog eens € 5 miljoen zodat scholen die volgend schooljaar extra leerlingen opnemen ook extra personeelsleden kunnen aannemen

Er is ook goed nieuws voor een project uit onze gemeente. Met de investering van € 10.293.601 kunnen scholen in Antwerpen 344 extra plaatsen creëren. Concreet gaat hem om:

< De Leerexpert, Antwerpen: + 209 extra plaatsen en € 6.600.946 investeringen

< Katrinahof, Antwerpen: + 50 extra plaatsen en € 1.410.814 investeringen

< Ankerwijs, Antwerpen: + 85 extra plaatsen en € 2.281.841investeringen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is