District wijst uitstel werken Schijnpoort af: “Het zou de langverwachte en absoluut noodzakelijke heraanleg van Halenstraat in gedrang brengen”

Op 18 juni 2016, over deze onderwerpen: Lokale straten en pleinen
maarten vanderhenst

Wouter Van Besien riep gisteren het stadsbestuur op om de werken aan Schijnpoort uit te stellen. Hij gaat daarbij compleet voorbij aan de problemen die dit met zich zou meebrengen voor de heraanleg van de Halenstraat die in juli van start gaat.

De Halenstraat wordt vanaf volgende maand grondig onder handen genomen door het Antwerpse districtsbestuur. Het uitgangspunt is hier de verkeersveiligheid in de straat fundamenteel te verbeteren. De Halenstraat is momenteel een “missing link” in een veilige fietsverbinding naar Park Spoor Noord. De straat is nu onveilig voor de zwakke weggebruiker en dat wil het district veranderen. Hier worden trouwens al lang plannen voor gemaakt en de buurt dringt al heel lang aan op een heraanleg van de Halenstraat. Het is de verdienste van huidig districtsvoorzitter Paul Cordy dat er eindelijk een doorbraak is gekomen en dat alle betrokken partners, inclusief vervoersmaatschappij De Lijn, bereid zijn gevonden om de straat opnieuw aan te leggen.

Voor De Lijn is de medewerking aan deze heraanleg mogelijk omdat, door de combinatie van de werken aan de Schijnpoort, het tijdelijk niet laten rijden van tram 12 in de tijd beperkt kon worden. Wanneer met die werken geschoven wordt, kan de tram voor langere tijd niet rijden en dat is voor De Lijn uiteraard een probleem. Op dat moment zal er dus een keuze moeten worden gemaakt welke werken prioriteit moeten krijgen en dat zou de hele timing van de werken in de Halenstraat in het gedrang brengen en zelfs mogelijk voor onbepaalde termijn kunnen uitstellen – met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker vandien.

N-VA- district Antwerpen vindt de puur politieke demarche onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. De bewoners van Antwerpen-Noord wachten al veel te lang op een veilige omgeving van Park Spoor Noord. N-VA-district Antwerpen hoopt dan ook dat het stadsbestuur niet ingaat op deze eis van Wouter Van Besien en deze werken, ook in het belang van de inwoners van Antwerpen-Noord, laat doorgaan.

Paul Cordy
Districtsvoorzitter Antwerpen

Maarten Vanderhenst
Voorzitter N-VA district Antwerpen
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is