District Antwerpen geeft creativiteit de vrije loop

Op 6 februari 2022, over deze onderwerpen: District Antwerpen
Charlie

Charlie Van Leuffel, N-VA Antwerps districtsschepen van Sport, wil de Antwerpse joggers een extra boost geven in het Stadspark met een aangepast en uitdagend loopparcours. Heb jij een idee van hoe de nieuwe piste eruit zou zien? Doe mee aan de wedstrijd en win de prijzenpot van 5.000 euro. 

Lees hier het onlineartikel uit GVA (jounalist: Jan Stassijns) verschenen op 2 februari 2022:  

Het Stadspark loopt elke dag vol met joggende Antwerpenaren. De lengte van de lus is evenwel beperkt en dus wil het district Antwerpen de ervaring van de lopers verrijken door die innovatief te stimuleren. Vertaald naar het Antwerps: het district wil nen effort doen om de vele lopers een extra beleving te bieden. En op die effort is ook al een bedrag geplakt: 200.000 euro voor de voorbereiding, realisatie en het onderhoud (gedurende 5 à 15 jaar) van een nieuw, innovatief project.

“Maar er zijn ongetwijfeld heel wat mensen en bedrijven met meer kennis van zaken over dergelijke projecten dan wij”, zegt Charlie Van Leuffel (N-VA), Antwerps districtsschepen van Sport. “Daarom organiseren we een wedstrijd, waar iedereen zijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Een idee kan zijn om bijvoorbeeld met sensoren in de verlichting te werken, zodat de looptijden behouden kunnen worden. Een belangrijke kanttekening daarbij is wel dat het om haalbare projecten moet gaan. Het moet een digitale toets hebben dat ruimer gaan dat louter een applicatie. Het moet ook de Antwerpenaar op een sportieve manier uitdagen. En het moet verzoenbaar zijn met de historische context van het Stadspark.”

Alle ideeën en voorstellen kunnen tot en met 19 april ingestuurd worden. Een jury zal alle inzendingen beoordelen. En er valt ook een mooie geldprijs te winnen. De winnaar, de indiener van het beste concept, krijgt maar liefst 5.000 euro. De tweede gerangschikte krijgt 3.000 euro en voor de derde plaats wordt 2.000 euro voorzien.

Nadien gaat het district op zoek naar een bedrijf dat het concept kan uitvoeren. Op 10 maart 2022 om 14u vindt er een digitale infosessie plaats. Inschrijven is verplicht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is