Persvoorstelling WK 3x3 Basket met Weyts & De Wever

Op 7 juni 2022, over deze onderwerpen: District Antwerpen
Ben Weyts & Bart De Wever

PERSVOORSTELLING: WK 3x3 BASKET 

Vanmorgen - dinsdag 7 juni 2022 - kon je even een NBA-playoff sfeer opsnuiven in het Centraal-Station. Als opwarmer gaven de Belgische 3x3 Lions een demowedstrijd. Daarna werd in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever, minister van Sport Ben Weyts, de volledige preselectie van de Belgian 3x3 Lions en 3x3 Cats samen met spelers Ine Joris en Laure Resimont en coach Philip Wolk voorgesteld. Het persmoment werd afgesloten met een mini-game tussen spelers van de Lions & Cats vs Ben Weyts en de Burgemeester. 

ANTWERPEN WORDT BASKETBALL HOTSPOT 

Het Crelan Fiba 3x3 World Cup 2022 vindt van 21 tot 26 juni plaats in Antwerpen. 

3x3 basketball is basketbal voor iedereen en kan altijd en overal gespeeld worden. Het bracht de leuze 'basketball never stops' tot leven. Met FIBA als grote bezieler en duizenden erkende organisatoren wereldwijd is 3X3 een spel waar je geen superster moet zijn om uit te blinken op het veld en het niet uitmaakt waar je speelt. Basketbal en fun is waar het allemaal om draait. 

Antwerpen, de stad waar jongeren zich kunnen uitleven!

Onze Vlaamse steden zijn creatieve hotspots waar ook jongeren zich volledig kunnen uitleven. Met het WK 3x3 basketbal hebben we de perfecte springplank gevonden om die verschillende troeven ook aan de internationale jeugd te tonen en hen te overtuigen van een bezoek aan Antwerpen en onze vele andere prachtige steden. In aanloop naar het kampioenschap gaan we Vlaanderen maximaal aan de wereld tonen als ‘must visit’ bestemming”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

In de schaduw van de kathedraal

“In de schaduw van de majestueuze kathedraal van Antwerpen ontvangt Vlaanderen het WK 3x3 basketbal met open armen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Deze eigentijdse en dynamische urban sport zal jongeren, waarvan ook een deel die anders niet zouden sporten, nóg meer prikkelen en inspireren. Ik geloof sterk dat het WK een meerwaarde zal betekenen voor de verdere ontwikkeling van het basketbal in Vlaanderen.”

Midden in het historische centrum van Antwerpen zal op de Groenplaats het hoofdterrein komen met een tribune voor 1800 toeschouwers. Het opwarmingsterrein met een tribune voor 300 fans wordt op de Grote Markt gebouwd. De toegang tot het evenement is gratis. Wie vooraf zeker wil zijn van zijn zitje voor de poulewedstrijden van de Belgian 3x3 Lions (dinsdag & donderdag) of de Belgian 3x3 Cats (woensdag & vrijdag) of voor de kwartfinales (zaterdag), halve finales of finales (zondag) kan voor 7 euro een ticket reserveren. Je krijgt er dan ook twee bonnetjes bij om iets te gaan drinken in de public plaza naast de main court op de Groenplaats.

Niet alleen op de Groenplaats en op de Grote Markt zal er gebasket worden. Het pleintjesbasket van weleer zal tijdens de Crelan FIBA 3x3 World Cup ook herleven op de Sint-Jansvliet en op de Sint-Andriesplaats met onder andere een buurtsporttornooi en met de Antwerpse voorronde van de Crelan 3x3 Masters, het officieel erkende Belgisch kampioenschap 3x3 basketbal.

Meer informatie op de officiële website

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is