Antwerpen Danst hele zomer langs de Schelde

Op 25 juni 2019, over deze onderwerpen: District Antwerpen
Charlie

Nu ook op zondag voor volwassenen én kinderen


Alle Antwerpenaars kunnen deze zomer opnieuw 2 maanden lang dansen onder de sterrenhemel aan de Scheldebocht. Deze locatie vormt al jaren het sfeervolle decor van ‘Antwerpen Danst’. Van 2 juli tot en met 29 augustus zijn dansliefhebbers weer elke dinsdag en donderdag welkom aan de Kattendijksluis voor een gratis les lindy hop, flamenco, tango of salsa of om vrij te dansen. Nieuw dit jaar is dat er ook op zondag gedanst wordt. Dan staat er hedendaagse dans op het programma voor volwassenen én kinderen.

 

Dansinitiaties op dinsdag en donderdag

Het concept van ‘Antwerpen Danst’ op dinsdag- en donderdagavond blijft ongewijzigd. De avond start met een gratis dansinitiatie met professionele begeleiding van 19.30 tot 20.30 uur. Daarna kan iedereen vrij dansen op de houten vloer naast de Schelde. De dj draait nog leuke plaatjes tot middernacht.

Elke avond staat in het teken van een specifieke dans. Dinsdagavond spitst zich vooral toe op de Argentijnse tango. Op donderdag komt telkens een andere dansstijl aan bod. Bekende dansstijlen zoals o.a. salsa en flamenco worden afgewisseld met iets minder bekende dansen zoals lindy hop en chacarera. 

“Tijdens de zomermaanden is ‘Antwerpen Danst’ de favoriete plek van veel bevlogen dansers, maar ook beginners krijgen altijd een warm welkom. Met maar liefst 11 verschillende dansstijlen op het programma nodigt ‘Antwerpen Danst’ iedereen uit om zich aan een dansje te wagen én nieuwe dingen te ontdekken”, aldus Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport.

 

Extra dansplezier op zondag

Dit jaar wordt er voor de allereerste keer ook op zondag gedanst. Zelfs kinderen kunnen zich dan wagen aan enkele danspasjes. De dag start om 10 uur met een optionele krachttraining voor buik, borst en billen gevolgd door een stevige stretching. Nadien staat er zowel voor kinderen als volwassenen een cursus hedendaagse dans op het programma. Volwassenen leren prachtige choreografieën waar pure lichaamsbeweging centraal staat. Kinderen van 6 tot 12 jaar leren op een aangename manier ritmisch bewegen op de maat van de muziek.

Kattendijk Tango vzw werkt voor deze extra dansdag samen met dansA!pen.   

 

Praktisch

  • Antwerpen Danst
  • van dinsdag 2 juli tot donderdag 29 augustus 2019
  • elke dinsdag en donderdag van 19.30 uur tot middernacht, elke zondag van 10 tot 13 uur
  • Scheldebocht, aan de zuidkant van de Kattendijksluis (tussen Waagnatie en Schelde)
  • gratis
  • Ontdek het volledige programma op www.districtantwerpen.be/antwerpendanst ofwww.kattendijktango.be.  

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is