Zuhal Demir draait mee op spoeddienst

Op 21 augustus 2012

"Als volksvertegenwoordiger vind ik het belangrijk om te weten wat er echt leeft in de maatschappij", zegt Zuhal Demir, kamerlid en kandidaat-districtsvoorzitter in Antwerpen. "Daarom kies ik tijdens het parlementair verlof voor bedrijfs- en sociale stages. Ik liep al stage bij
het Havenbedrijf, Basf en Exxon. Ik ging ook al kijken bij de havenarbeiders, in de prostitutiebuurt en was afgelopen weekend voor de derde keer in het Stuivenbergziekenhuis. Ik draaide er een nachtdienst mee op de spoeddienst." "Opvallend is dat er heel wat mensen zonder papieren langslopen in de spoeddienst. Ik pleit er voor dat het ziekenhuispersoneel in de toekomst illegalen kan doorgeven aan de politie en de Dienst Vreemdelingenzaken", zegt Demir.

 "Mensen die zich aanbieden zonder papieren worden in de computer ingevoerd als onbekend. Het gevolg is dat er aan die mensen geen factuur kan worden gestuurd. Dat legt een druk op ons systeem van sociale zekerheid, want uiteindelijk moeten die kosten wel betaald worden. Op de
spoeddienst moet je ook niet vooraf betalen. Dat leidt tot misbruik. Een man kwam binnen met draadjes in zijn hand die eruit moesten. Hij kwam naar de spoed omdat ze het daar gratis doen terwijl hij in zijn ziekenhuis een voorschot moest betalen", aldus Zuhal Demir.

"Verder zag ik jongeren onder invloed van drugs. Hun maag wordt leeggepompt en ze mogen een
nachtje bijkomen. Als ze 's morgens terug vertrekken, worden ze op de straathoek opgewacht door dealers. Mijn voorstel is om drugverslaafden die in een ziekenhuis binnengebracht worden te verplichten om af te kicken. Alleen als ze dat doen, komen ze nog in aanmerking voor een leefloon of een uitkering." (FM)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is