Wandelpaden krijgen naamplaatjes

Op 21 oktober 2015

De districtsraad adviseert op voorstel van Marita Wuyts (N-VA) om aan de naamloze wandelpaden op Linkeroever metalen plaatjes te plaatsen waarop een letter en een getal staan.

Op Linkeroever zijn tal van binnenpaden enkel toegankelijk voor fietsers of voetgangers. Omdat ze geen naam hebben, is het moeilijk een exacte locatie door te geven als men politie of hulpdiensten wil verwittigen. Politie- of ziekenwagens kunnen daardoor tijd verliezen.

Eind september 2013 stelde Wuyts, die op Linkeroever woont, voor die paden een korte naam te geven. "Nu is het niet eenvoudig om via de telefoon door te geven waar de feiten zich voordoen." Ze stelde namen voor in het verlengde van de dichters, schrijvers en legendes waarnaar de straten op Linkeroever zijn vernoemd. Het Gloriantpad bijvoorbeeld.

De districtsraad keurde haar advies aan de stad goed. Op 25 oktober 2013antwoordde het stadscollege dat het een opdracht zou geven om de naamgeving in de binnengebieden verder te bekijken om samen met het district een voorstel te formuleren.

"We zijn nu bijna twee jaar verder en tot nu toe is er nog geen voorstel gedaan", stelt Wuyts vast. Ze diende een nieuw voorstel in, gebaseerd op eigen onderzoek naar hoe het systeem eenvoudig kan worden toegepast.

Wuyts: "In Nederland werkt men met metalen plaatjes waarin een letter en een getal worden gegraveerd. Voor Linkeroever kan het bijvoorbeeld gaan over LO-01". In afwachting van een eventueel ander voorstel van de stad stelt ze voor het zo te doen. "Het is simpel en niet duur. Deze manier van werken kan ook gemakkelijk in andere wijken worden toegepast."

De raad keurde haar voorstel unaniem goed, op één onthouding na. "Er was immers al een advies over de naamstraatgeving van de wandelpaadjes", zei Chris Anseeuw (sp.a).

Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) en districtsschepen van Publiek Domein Paul Cordy (N-VA) spraken hun steun uit. "Het zou goed zijn dat de paden op Linkeroever een deftige benaming krijgen. Dit is een goed voorstel als tijdelijke oplossing om een plaats een naam te geven voor de hulpdiensten", zegt Cordy.

Gazet Van Antwerpen 21/10/2015 - psim

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is