Vliegend college neemt vliegende start

Op 29 maart 2013

"Dit sterkt ons in onze overtuiging dat er nood is aan politici die naar de mensen komen luisteren", verklaarde Demir (N-VA). Na een korte voorstelling van hun bevoegdheden gingen zij en de schepenen Lieve Stallaert (Groen), Willem- Frederik Schiltz (Open Vld), Paul Cordy (N-VA) en Tom Van den Borne (Groen) in het ontmoetingscentrum Oude Badhuis aan het Stuivenbergplein met een groepje bewoners rond vijf aparte tafels zitten. De collegeleden luisterden gedurende anderhalf uur naar de bekommernissen, vragen en klachten van de mensen en noteerden die, maar gingen ook actief de dialoog aan. Veiligheid, overlast en sluikstorten zijn enkele van de grootste problemen die Demir noteerde.

Er waren 75 tot 80 mensen aanwezig.

Demir was tevreden met die opkomst. "Vlaanderen heeft geen participatie cultuur. Daarom ben ik blij dat hier zo veel volk was. Dit geeft ons zuurstof." Haar viel de diversiteit van het publiek op: jong en oud, nieuwe Vlamingen, vrouwen met hoofddoek. "De opmerkingen en voorstellen worden gebundeld en aan de administratie overgemaakt.

Daarna brengen we ze voor het college en bekijken we een voor een welke maatregelen we kunnen nemen", zegt Demir. Ze heeft alvast het idee opgedaan van een vrijblijvend charter met de handelaars over het gebruik van het Nederlands.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is