Tijdelijke sluiting cafés wegens drugsoverlast

Op 6 december 2013

Het college bevestigde de beslissing van de burgemeester om twee cafés tijdelijk te sluiten wegens drugsoverlast. Een café in de Provinciestraat moet gedurende twee maanden dicht. Een ander café, aan de Herentalsebaan in Deurne, moet drie maanden dicht.

 De politie had duidelijke aanwijzingen dat er drugsgebruik en -handel plaatsvonden in een café in de Provinciestraat en in een café aan de Herentalsebaan. Daarop besloot de politie beide cafés te controleren.

De politie betrapte een bezoeker van het café in de Provinciestraat met 5 gram hasj. Bij die controle werd een andere bezoeker betrapt met een kleine hoeveelheid hasj. Nog een andere persoon werd door een betrokkene aangewezen als een dealer en had 48 gram hasj en een precisieweegschaal bij zich. Bovendien werden op de koer van het café restanten van verdovende middelen gevonden.

In het café aan de Herentalsebaan constateerde de politie de geur van marihuana. De politie trof er 11 personen aan die gekend waren voor druggerelateerde feiten. Bij 3 personen werd in totaal 6,6 gram hasj aangetroffen. Een van hen had ook een vlindermes bij zich. In de wagen van een van de cafébezoekers werd ook 10 gram cocaïne gevonden.

Beide cafés bevinden zich in buurten die al geruime tijd gebukt gaan onder een ernstige drugsproblematiek. Bovendien is de strijd tegen drugshandel één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen in cafés verstoort de openbare veiligheid en rust ernstig.

Daarom bevestigde het college de besluiten van de burgemeester om beide cafés tijdelijk te sluiten volgens artikel 9bis van de drugswet. Het café in de Provinciestraat moet gedurende 2 maanden dicht. De sluiting begint op 6 december 2013 en eindigt op 5 februari 2014. Het café aan de Herentalsebaan moet gedurende 3 maanden dicht, van 6 december 2013 tot en met 5 maart 2014.

 

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is