Regenboogvlag wappert aan districtshuis

Op 16 mei 2013

Districtsvoorzitter Zuhal Demir (N-VA) hing gisteren persoonlijk de regenboogvlag uit aan het districtshuishuis. Een primeur in de geschiedenis van de stad.

Vrijdag is het internationale dag tegen homofobie. Een gelegenheid die niet ongemerkt zal voorbijgaan voor bezoekers van het districtshuis. “Het is de eerste keer dat die vlag aan een officieel gebouw wappert. Een positief signaal naar homoseksuelen die in onze steden nog steeds niet zonder problemen hand in hand door de straten kunnen wandelen”, stelt Zuhal Demir. “En meteen is het ook een signaal naar die mensen die tegen gelijkheid zijn. Dat is onaanvaardbaar in Antwerpen.”

“Politieke keuze”

Enkele maanden geleden stelde burgemeester De Wever (N-VA) nog dat een regenboog-T-shirt aan het loket de neutraliteit schendt. Geldt dat dan niet voor een vlag aan het districtshuis? “Helemaal niet. De ondersteuning van een dag tegen homofobie is een politieke keuze en daar is niks mee. Een coalitie is nu eenmaal niet neutraal. De dienstverlening achter het loket is een administratieve functie en moet bijgevolg wel neutraal zijn. Je mag die twee aspecten niet met elkaar vergelijken. Of regenboog-T-shirts voor één dag kunnen gedoogd worden? Alle sympathie, maar dat is uitgesloten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is