Muzikale 11 juliviering met Ketnet Zomertour op het Steenplein en live-optredens op de Grote Markt

Op 11 juli 2015

In Antwerpen wordt het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een muzikaal volksfeest met als opwarmer de Ketnet Zomertour op het Steenplein. Daarna volgt op de Grote Markt een dj-set van Dimitri d’Anvers en een live-opname van ‘Vlaanderen Feest!’ met optredens van Vlaamse artiesten. Geena Lisa brengt als gastvrouw de sfeer erin. De avond eindigt met een concert van Christoff.

Het feest begint zaterdag 11 juli al om 14 uur met de Ketnet Zomertour op het Steenplein. Tot 18 uur is het dé locatie bij uitstek voor de allerjongsten en iets ouderen. Wrappers Charlotte en Leonard nodigen iedereen uit om te komen genieten van de Ketnetband. Zij brengen liedjes van Ketnetprogramma’s, van de laatste nieuwe hits uit de Ketnet Hits-cd’s tot meezingers van Samson en Piet Piraat. Verder brengen de prinsessen van Prinsessia een bezoek aan de Scheldestad en krijgen aanwezigen een staaltje te zien van de nieuwe wetenschapsshow. Ook de sterren van de Junior Musical Kadanza geven het beste van zichzelf aan Het Steen. Tussendoor kunnen kinderen een leuk knutselwerkje maken, zich uitleven op de springkastelen en zelfs auditie doen voor de nieuwe Ketnet Junior Musical.

Vanaf 19.30 uur wordt het avondprogramma op de Grote Markt op gang getrokken met een dj-set van Dimitri d' Anvers.

Vanaf 20.30 uur kan iedereen op de Grote Markt genieten van een live-opname van ‘Vlaanderen Feest!’. Geena Lisa is gastvrouw van dienst en presenteert de aanwezigen de

grootste Vlaamse artiesten zoals Bart Herman, Stan Van Samang, Nicole & Hugo, Will Tura en Slongs Dievanongs. Zij worden begeleid door een liveband onder leiding van Miguel Wiels. Het gebeuren wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén.

Om 21.30 uur wordt de avond op de Grote Markt afgesloten met een optreden van Christoff, winnaar van 3 MIA’s. Na zijn passage in het televisieprogramma ‘Liefde voor muziek’, is de Vlaamse zanger populairder dan ooit. Voor de toeschouwers op de Grote Markt brengt hij een deel van zijn uitgebreide repertoire.

Alle activiteiten zijn gratis. Meer info vinden geïnteresseerden ook op de website van de stad viahttp://www.antwerpen.be/11juli. Er zijn faciliteiten voor personen met een handicap: ringleiding, tolken gebarentaal, rolstoelpodium. De 11 juliviering valt onder het zomerprogramma in de historische binnenstad. De zomerkalender met de activiteiten in het centrum van Antwerpen is te raadplegen opwww.antwerpen.be/zomer.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is