Inwoners van Luchtbal vieren feest

Op 5 juni 2015

Dit weekend vindt het jaarlijkse feestweekend in de wijk Luchtbal plaats. Op het programma staan onder andere een rommelmarkt, een expo, straatanimatie en sportdemonstraties.

Het feestweekend in de wijk Luchtbal start vrijdagavond traditiegetrouw met de opening van de kunstexpo van getalenteerde artiesten uit de wijk. De expo start om 20 uur in aanwezigheid van districtsschepen Paul Cordy. Deze expo
in de zalen onder de kerk is ook op zaterdag en zondag te bezichtigen telkens van 10 tot 17 uur.

Zaterdag ontbijten de buurtbewoners in het Tampicopark (inschrijven is niet meer mogelijk). Daarna kunnen zij kuieren op de rommelmarkt in de Canadalaan of kennismaken met de verschillende verenigingen op de infomarkt (Tampicopark) tussen 10 en 16 uur.

Voor de sportievelingen is er zaterdag van 13 tot 16 uur het Pannatornooi Electrabel Street Heroes. Panna is een soort mini-voetbal in een kooi. Alle jongeren die van straatvoetbal houden, kunnen meedingen naar een plaatsje in de grote stadsfinale op 26 september in Park Spoor Noord. Inschrijven kan nog ter plaatse.

Cultuurcentrum Luchtbal voorziet zaterdag verder in optredens en straatanimatie. Om 16 uur kunnen bezoekers genieten van de slotshow ‘RED the CAT!’ in het Tampicopark.

Ook dienstencentrum Santiago zet op zaterdag de deuren open van 9 tot 17.30 uur. Bezoekers kunnen er een rondleiding krijgen, enkele serviceflats bezoeken, of iets drinken op het grote terras. Verder zijn er demonstraties stoelturnen, line dance, tai chi en aquarel.

Feestweekend Luchtbal is een initiatief van cc Luchtbal, het district Antwerpen en verschillende partners in de wijk.

Praktisch

        op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni

        gratis

        Het volledige programma is terug te vinden op www.ccluchtbal.be of via deze rechtstreekse link


Verantwoordelijke: Zuhal Demir, districtsvoorzitter en bevoegd voor feestelijkheden

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is