Harmoniepark wordt speelparadijs

Op 12 mei 2015

Het is nog wachten tot 31 mei voor het vernieuwde Harmoniepark opent voor het grote publiek, maar uw krant kreeg nu al een begeleid bezoek van de districtsschepenen Tom Van den Borne en Paul Cordy. Het park is volledig vernieuwd als een veilige speelplek voor kinderen, afgesloten van de stad.

Na acht maanden werken is het Harmoniepark volledig klaar. “Het is nu enkel nog wachten tot het gras volledig gehecht en volgroeid is voor er mensen op mogen. Dat zal tegen 31 mei het geval zijn”, weet districtsschepen van Groendomein Tom Van den Borne (Groen). Die datum is niet toevallig gekozen, want dan is het immers Dag van het Park.

Het Harmoniepark is vernieuwd van kop tot teen. “Het was doorheen de jaren echt afgeleefd. De speeltuigen waren stuk, het gras was kapot en veel bomen waren te oud”, zegt Van den Borne. Het grote bloemenperk in het midden van het grasveld is weggehaald, zo werd er meer ruimte gecreëerd om te spelen op het gras. Er werden nieuwe bloemen geplant aan de randen van het park. Daar zorgt een nieuwe dubbele haag ook voor de afscherming met de stad.

Hoewel het Harmoniepark vlak naast het Albertpark ligt, wordt het domein volledig anders ingevuld. “Het Harmoniepark is altijd een plaats geweest waar kinderen komen spelen. Dat moest het vernieuwde park meer dan ooit uitstralen”, zegt schepen van Jeugd Paul Cordy (N-VA). “We hebben drie verschillende speelruimten ingericht, verdeeld op leeftijd.”

http://www.gva.be/cnt/dmf20150512_01676400/harmoniepark-wordt-speelparadijs

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is