Harmoniepark en de plaats daarin van het Peter Benoit monument.

Op 30 juni 2011

Mondelinge Vraag aan Schepen Tatjana Scheck

Districtsraad 21 juni 2011

Zondag was het voorstelling van de nieuwe plannen rond Harmonie en het Harmoniepark.

Door uzelf, onze voorzitter en enkele stadsschepenen werd er toelichting gegeven bij de plannen omtrent de restauratie en herinrichting van de zaal Harmonie en specifiek voor het district betreffende de heraanleg van het Harmoniepark.

Ik was zeer verheugd, wellicht samen met uzelf te horen van Schepen Heylen dat er bij de stad duidelijke plannen bestaan omtrent de restauratie van het Peter Benoit monument van Henry Van de Velde. De erbarmelijke staat van dit monument vraagt inderdaad voor een kordate aanpak.

Ik miste wel in de tussenkomsten van het district over her heraanleg van het park een visie over de plaatsing en behoud van het Peter Benoit monument. Ook op de infoborden die de mensen van de buurt duidelijkheid moesten verschaffen over de toekomstige ontwikkeling was niet duidelijk hoe men zou omgaan met dit prestigieus monument van Henry Van de Velde.

Vragen:

1)      Wat is de visie van het DC over de plaats van het Peter Benoit monument in het Harmoniepark?

2)      Is deze visie ook duidelijk meegegeven aan de landschapsarchitecten die nu aan het werk gaan om een nieuw concept uit te werken?

3)      Heeft het district overleg met de stad over de stappen die ondernomen worden in het kader van de restauratie? Heeft het district zicht op de geplande timing van de stad voor deze restauratie en zal die passen in de planning voor de heraanleg van het Harmoniepark?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is