Einde van overlast in Sint-Annabos

Op 30 maart 2011

Wellicht hoorde u al van ‘het Witte Huis’,  de leegstaande Alkobel gebouwen  aan de Noordscheldeweg op Linkeroever. Dit huis met bijbehorende hangar werden onteigend door BAM  met de bedoeling ze te slopen.  Sinds 2010 bewonen een vijftal krakers het huis en in  het weekend stellen ze de hangar zelfs open voor technofuiven.  In de partyweekends  trekken groepen jongeren naar de Vermeylenlaan om daar hun caravan neer te poten en af te zakken naar de  feestjes.  Deze geïmproviseerde campings leiden onvermijdelijk tot overlast (zwerfvuil, geluidsoverlast…).  Zondagjoggers mijden ondertussen noodgedwongen deze plaats, mensen uit de buurt hebben hun traject om de hond uit te laten aangepast.  En elke maandagmorgen na de technofuiven zijn  buurtbewoners druk in de weer om met plastiek tassen de rommel op te ruimen.

Een telefoontje van een buurtbewoner naar de Blauwe Lijn leverde het volgende antwoord op : ‘de burgemeester is op de hoogte van het probleem…’  Dat de organisatoren geen aanvraag deden voor deze feesten en dus niet over de nodige vergunningen beschikten geven we u nog graag even mee. Maar de burgemeester keek ernaar… en greep vooral niet in! 

Erger nog,  burgemeester Janssens weigerde de identiteit van de krakers vrij te geven aan BAM.  Daardoor was het voor hen onmogelijk om een procedure ten gronde te voeren om de krakers te verwijderen en de technofuiven een halt toe te roepen.  Tot Bart De Wever dit publiek maakte tijdens de raadscommissie van 21 maart. Welgeteld één dag later werden de nodige identiteitsgegevens toegestuurd.  Of hoe de inwoners van Linkeroever dreigden de dupe te worden van de verzuurde relatie van de burgemeester met BAM.  Maar dat was buiten De Wever gerekend…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is