Districtsraadslid Koen Kennis wil meer ruimte voor jeugdbewegingen

Op 3 november 2011

Naar aanleiding van de oproep van N-VA districtsraadslid Koen Kennis om meer lokalen en speelruimte voor jeugdverenigingen in de stad, heeft de Antwerpse districtsraad de werkgroep ‘Ruimte in de stad’ uitgenodigd op een bijzondere districtscommissie vorige woensdag. Deze werkgroep uit de schoot van de jeugdraad heeft een voorstelling gegeven van de problemen waarmee de jeugdverenigingen in de stad kampen. Het gaat daarbij niet alleen over lokalen, maar ook om speelruimte voor jongeren in de stad.

 

Koen Kennis is blij dat de jongeren zelf aan het woord gelaten worden. “Omdat een gebrek aan lokalen een groot probleem is voor de Antwerpse vrijwillige jeugdbewegingen heb ik op de districtsraad van 20 september een advies voorgelegd om jeugdlokalen te bouwen in park spoor noord en het stadspark,” aldus de N-VA’er.

 

Het advies stelde verder nog een aantal andere praktische problemen aan de kaak, zoals het prangende lokalenprobleem van de scoutsgroep de 4 en de KSA Antwerpen. Koen Kennis kon tevreden vaststellen dat de districtsraad zijn advies unaniem goedkeurde. “We mogen de jongeren in de stad niet in de steek laten. Elke Chiro, Scouts, KSA of andere jeugdvereniging die verdwijnt in Antwerpen is er één teveel. Uit de jeugdwerkingsindex kunnen we opmaken dat de stad op dit moment in verhouding al heel wat minder jeugdverenigingen telt dan andere gemeentes.”

 

Het districtsraadslid roept het stadsbestuur dan ook op gevolg te geven aan zijn advies. Hij belooft het dossier alvast kort op te volgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is