District investeert in vernieuwd asfalt

Op 24 juni 2015

Het district Antwerpen investeert voortdurend in een aangename woon- en leefomgeving. Het bestuur maakt twee miljoen euro vrij voor het vernieuwen van de asfaltverhardingen in verschillende straten.

Asfalt veroudert door weersinvloeden en het verkeer. Regelmatige onderhoudswerken zijn dus noodzakelijk, ook om de verkeersveiligheid te garanderen. De stedelijke administratie maakt daarom ieder jaar een inventaris van de asfaltwegen die nood hebben aan een opknapbeurt.

Het district besliste op basis daarvan om te investeren in volgende straten: Brouwersvliet, Broederminstraat, August van Cauwelaertlaan, Beatrijslaan, Lambermontstraat, Emile Verhaerenlaan, Maria-Theresialei, Verlatstraat, Bosmanslei, Maurits Sabbelaan, Anneessensstraat, Lange Winkelhaakstraat, Stoomstraat, Van Sprangenstraat, Fortuinstraat, Haringrodestraat, Van Luppenstraat, Gijzelaarsstraat, Biartstraat, Vorstermanstraat, Van Diepenbeeckstraat, Nachtegaalstraat, Vrijheidstraat, Hazelarenstraat, Kiliaanstraat, August Vermeylenlaan, Sint-Jansplein en Tjalkstraat.
De exacte timing is, behalve voor de Brouwersvliet, nog in opmaak. Als alles volgens plan verloopt zullen alle werken tegen midden oktober uitgevoerd zijn.

Brouwersvliet als eerste aan de beurt
De aannemer start met het afschrapen van het wegdek van de Brouwersvliet op maandag 29 juni. Als alles vlot verloopt is hij klaar op zaterdag 4 juli. Doorgaand verkeer moet tijdens de werken omrijden langs het Eilandje. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

Verantwoordelijke districtsschepen: Paul Cordy, districtsschepen voor publieke ruimte

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is