182 extra parkeerplaatsen op Linkeroever

Op 13 november 2014

Langs de Blancefloerlaan is een derde park & ride (P+R) ingericht. Pendelaars hebben nu 182 extra plaatsen om hun auto te parkeren.

De twee bestaande P+R’s aan de Blancefloerlaan, samen goed voor een 320-tal plaatsen, waren dikwijls snel volzet. De 182 extra plaatsen moeten het tekort aan parkeerplaatsen opvangen, meer parkeergelegenheid bieden voor pendelaars en het pendelverkeer weghouden uit de woonstraten op Linkeroever.

De extra P+R bevindt zich aan de Blancefloerlaan, tussen de rotonde van Zwijndrecht en de R1/E34, vlakbij de sportterreinen van FC Turksport. Om er te geraken, volg je ‘Blancefloer 3’. De P+R wordt onmiddellijk bij het verlaten van de snelweg mee aangegeven.

Langparkeerders kunnen snel hun auto kwijt op de P+R en dan het openbaar vervoer nemen. Tram- en bushalte ‘Schep Vreugde’ ligt naast de P+R. Tram 3 brengt passagiers overdag om de 10 minuten op 10 minuten tijd tot in het centrum van de stad.

Deze P+R is één van de initiatieven waarmee de stad Antwerpen ‘langparkeerders’ stimuleert om hun auto’s aan de rand van de stad te stallen, om zo Antwerpen bereikbaar te houden.

Verantwoordelijk schepen: Koen Kennis; schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is